Nakon što mu je otkriven tumor
141

Trener Barcelone Tito Vilanova uspješno operisan

Klix.ba
Tito Vilanova
Tito Vilanova
Tito Vilanova trener Barcelone kojem je jučer ponovo dijagnosticiran tumor na parotidnoj žlijezdi, uspješno je operisan u bolnici Vall d'Hebron u katalonskoj prijestolnici.

Iako još uvijek nije stigla zvanična objava iz Barcelone, igrač i kapiten tog kluba Carles Puyol napisao je na Twitteru da je operacija prošla bez ikakvih problema.

Vilanova bi u bolnici trebao ostati narednih nekoliko dana nakon čega će uslijediti hemoterapije i radioterapije. Zavisno od dužine procesa oporavka Vilanove, drugi trener Barcelone Jordi Roura vodit će tim u narednim sedmicama.

Podsjetimo, prije nešto više od godinu dana, Vilanova je prvi put operisao tumor na parotidnoj žlijezdi nakon čega je prošao kroz razne terapije i vratio se trenerskom poslu koji je uspješno obavljao sa Pepom Guardiolom.

Međutim, bolest je ponovo jučer otkrivena nakon niza testiranja te je Vilanova po hitnom postupku ponovo morao u salu za operacije.

Doktori Blaugrane se nadaju kako će se trener uspješno oporaviti i za dva mjeseca ponovo sjesti na klubu katalonskog tima koji je u ovoj sezoni vodio sa velikim uspjehom.