Bundesliga
0

Treći poraz Wolfsburga

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši HSV-a i Hannovera propustili su upisati pobjede u utakmicama 3. bundesligaškog kola i tako nastaviti svoj stopostotan niz s početka sezone. Wolfsburg je poražen od Borussije Dortmund rezultatom 2:0

Nakon što je lider Hoffenheim u prvoj utakmici kola, susretu protiv Schalke igranom u petak, slavio 2-0 i stigao do devetog prvenstvenog boda, priliku dohvatiti ga propustio je dio pratnje.

HSV je na svojoj Nordbank Areni imao tri boda u džepu nakon što je domaćina u prednost zgoditkom u 60. minuti doveo Joris Mathijsen. Na konačnih 1-1 izjednačio je s bijele točke Javier Pinola.

Hannover je imao lijepu priliku da dođe do pobjede protiv Bayera. Vodstvo 1-0 povećano je i na dva razlike unatoč igraču manje (u 37. isključen Pogatetz), no pod naletima gostiju pao je domaćin dva puta i u konačnici se okitio bodom. Konačnih 2-2 je iz slobodnog udarca u 90. pogodio Helmes.

Džeko je odigrao cijelu utakmicu u kojoj je pogodio prečku. Negov klub je poražen i treći put u sezoni. Nulu na bodovnom kontu produžila im je u Dortmundu Borussija domaćom 2-0 pobjedom.

Freiburg je upisao 2-1 pobjedu protiv Bayera, dok je Borussija iz Mönchengladbacha prvi puta u sezoni poražena. Domaći 4-0 poraz nanijela im je momčad Eintrachta kojoj su to, pak, prvi bodovi u ovosezonskom njemačkom prvenstvu.

 

Bundesliga, 3. kolo, subota:

Borussia Dortmund - Wolfsburg 2-0 (Sahin 50, Kagawa 67)

Freiburg - Stuttgart 2-1 (Cisse 58, Schuster 71 / Pogrebnjak 27)

HSV - Nürnberg 1-1 (Mathijsen 61 / Pinola 82 - 11 m)

Hannover - Bayer 2-2 (Konan 20, Abdellaoue 50 / Derdiyok 62, Helmes 90)

Borussia Mönchengladbach - Eintracht 0-4 (Köhler 24, Gekas 36, 64, Ochs 50)