Primera
0

Treći poraz Reala u sezoni

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Athletic Bilbaa pobijedili su Real na svom San Mamesu prvi put nakon 19. februara 2005. godine i deset uzastopnih poraza.

U srazu 18. kola španjolskog prvenstva Baski su slavili 1-0 pogotkom reprezentativca Fernanda Llorentea u drugoj minuti. Španjolski je 24-godišnji reprezentativac zabio glavom nakon kornera koji je izveo Yeste.

Bio je to njegov šesti prvenstveni pogodak ove sezone.

Nakon njega skupocjena se madridska ekipa nije uspjela vratiti, iako je prilike stvarala. Igračem utakmice može se nazvati golman domaćeg tima Gorka Iraizoz, koji je u više navrata sjajnim intervencijama branio svoj gol.

Madriđani su u okvir njegovog gola uputili deset od čak 31 udarca prema golu. Baski su pucali prema Casillasu 11 puta (3 u okvir).

U nogama su Kaka, Ronaldo i društvo loptu držali 71 posto vremena.

Vatreni su domaći navijači, koji preziru sve u vezi s kraljem i glavnim gradom, u pobjedi svojih ljubimaca protiv najmrskijeg protivnika mogli uživati prvi put nakon pet godina. Prije ove pobjede Real je slavio u svih deset posljednjih međusobnih ogleda; pet puta u Madridu, pet puta u Bilbau.

Posljednji su put Baski pobijedili Real 19. februara 2005. godine u Madridu, kao i 25. rujna 2004. godine na San Mamesu. Slavili su, dakle, oba puta tokom sezone 2004/2005. Osam poraza otad upisali su u prvenstvu, dva u Kupu kralja.

Tim Ernesta Pellegrinija ovo je treći poraz u Primeri. Pali su također na gostovanjima kod Barcelone (1-0) i Seville (2-1). Barcelona bi im mogla pobjeći na pet bodova.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 18. kola Osasuna je na svom Stadionu Reyno de Navarra pobijedila Espanyol 2-0. Sve je bilo riješeno već do devete minute.

Primera, 18. kolo: Osasuna – Espanyol 2-0 (Juanfran 7, Pandiani 9) Athletic Bilbao – Real Madrid 1-0 (Llorente 2) Barcelona – Sevilla (kasnije)

Redoslijed:

  1. Barcelona 43 (-1)
  2. Real Madrid 41
  3. Valencia 35 (-1)
  4. Deportivo 31 (-1)
  5. Sevilla 30 (-1)