Senzacija u španskom Kupu kralja
0

VIDEO / Trećeligaš Mirandes golom u 92. minuti izbacio Espanyol

Totalsport
Nogometaši Mirandesa, člana španjolske treće lige, nastavili su svoj senzacionalni hod u Kupu kralja i stigli do polufinala…

Na tom putu je Mirandes izbacio i trećeg prvoligaša. Nakon Villarreala i Racinga, u četvrtfinalu je pao i Espanyol.

Bile su to dvije doista infarktne utakmice. U prvoj, Mirandes je kao gost vodio 2-0 do 85. minute, da bi na kraju izgubio s 3-2. Kada je momčad iz Barcelone u uzvratu povela u 47. minuti pogotkom koji je postigao Rui Fonte, činilo se da je Mirandesovim čarolijama stigao kraj.

No, 31-godišnji Pablo Infante još jednom je bio veliki heroj svoje male momčadi. Prvo je 58. minuti postigao vrlo lijepi pogodak iz daljine, a onda je u drugoj minuti sudačke nadoknade bio asistent za pobjednički gol koji je Mirandes odveo u polufinale. Izveo je s lijeve strane slobodni udarac, a 33-godišnji Cesar Caneda je manirom rasnog strijelca, iako je u pitanju obrambeni igrač, sjajno tukao glavom iz ne baš najpovoljnije pozicije i zabio za delirij na tribinama.

Mirandes je, tako, postao tek druga trećeligaška momčad u povijesti Kupa kralja koja je stigla do polufinala. Prije toga je to učinio Figueres 2002. godine.

Pablo Infante, koji danju radi kao bankovni upravitelj, najbolji je strijelac Kupa kralja sa 7 golova. Zabio je dva gola Villarrealu na El Madrigalu, iako je u toj utakmici ušao tek u drugom poluvremenu, zabio je i Racingu, a sada i Espanyolu u obje utakmice. Još je bio i asistent za najvažniji gol u povijesti kluba.

Mirandes će u polufinalu igrati protiv pobjednika ogleda između Athletica i Mallorce. Athletic je dobio prvu utakmicu kao domaćin s 2-0.

Kup kralja, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

Mirandes – Espanyol 2-1 (Infante 58, Caneda 90+2 / Fonte 47), prva utakmica 2-3