Carlos Queiroz
0

"Trebala nam je ovakva utakmica"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Portugala ostvarili su u ponedjeljak najuvjerljiviju pobjedu na ovogodišnjem Mundijalu, kojem je domaćin Južnoafrička Republika.

U sklopu 2. kola grupe G Portugal je pobijedio Sjevernu Koreju sa čak 7-0, postigavši najuvjerljiviju pobjedu reprezentacije u istoriji Svjetskih prvenstava. Nakon prvih 45 minuta samo su jednom zatresli sjeverno-korejsku mrežu, no u nastavku se potpuno otvorilo i svemu su dodali još čak šest pogodaka.

"Trebala nam je ovakva utakmica i ovakva pobjeda. Nakon sedam pogodaka mora nam samopouzdanje narasti silno visoko", rekao je Carlos Queiroz, selektor Portugala.

Još se uvijek Portugalci nisu teoretski plasirali u osminu finala, no do tog cilja su im ostali milimetri za prevaliti. Ne smiju dozvoliti tek visoki poraz protiv Brazila u zadnjem kolu, kao što niti Obala Bjelokosti ne smije demolirati Sjevernu Koreju poput Portugala.

"Nismo sigurni i zato ne želim da razmišljamo o osmini finala. Imamo utakmicu protiv Brazila i veliku želju da se predstavimo još jednom u pravom svjetlu. Ovdje smo došli s velikim planovima i namjera nam je ispunjavati ih. No, definitivno sve postaje lakše nakon ovakvog momenta, nakon sjajne predstave koju smo danas prezentirali", završio je Queiroz.

Na drugoj strani je stanovala blaga zbunjenost.

"Pali smo nakon drugog pogotka. Taktički smo stali, nismo mogli više zaustaviti niti jedan njihov napad", tek je izustio sjevernokorejski selektor Kim Jong-Hun.