Vedad Ibišević
0

"Treba mi još malo vremena"

Totalsport
Vedad Ibišević u plavom dresu (Foto: AP)
Vedad Ibišević u plavom dresu (Foto: AP)
"Vedad Ibišević: Strijelac bez golova", naslov je koji je osvanuo na njemačkom izdanju Yahoo! Sportsa na dan kada nogometaši Hoffenheima gostuju kod Werdera u dvoboju četvrtfinala Njemačkog kupa.

"Na treninzima dajem golove kao od šale", rekao je napadač bosanskohercegovačke reprezentacije, koji u drugom dijelu Bundeslige nije zabio ni gola.

"Treba mi još malo vremena da uđem u formu", dodao je.

S njegovim su angažmanom zadovoljni i trener Ralf Rangnick i sportski direktor Jan Schindelmeiser.

"Važno je da ulazi u prilike. Vedad je na dobrom putu i, kad je on u pitanju, nemam nikakvih briga", izjavio je trener Rangnick.

Uprkos prosječnim igrama skupio je Ibišević ove sezone šest golova u 21 bundesligaškom nastupu. Na pogodak svejedno čeka od 21. novembra prošle godine i gostujuće pobjede kod Kölna (4-0), kada je zabio posljednji put. Mrežu nije zatresao punih 646 minuta.

Nada se Ibišević da njegova ekipa ima izgleda plasirati se u polufinale Njemačkog kupa prilikom današnjeg gostovanja kod Werdera.

"Neće biti lako, to nam je jasno. Znamo i da u prošlosti nismo dobro prolazili u Bremenu, ali pobjeda nad Hannoverom (2-1) u prošlom bundesligaškom kolu puno nam je značila. Izuzetno je važno da su nam tri važna igrača - Šimunić, Obasi i Maicosuel", spremni za utakmicu na Weserstadionu.