Nakon odluke Takmičarske komisije
0

Trbojević: Mrkovića niko nije udario, sve ovo je montirano

Piše: Edin Isanović
Nane Trbojević (Foto: sportsport.ba)
Nane Trbojević (Foto: sportsport.ba)
Kao što je poznato utakmica 5. kola Premijer lige BiH između Travnika i Borca prekinuta je na poluvremenu. Navodno je u tunelu neko udario glavnog sudiju ovog meča Rusmira Mrkovića iz Sarajeva. Danas je Takmičarska komisija NSBiH pomenuti dvoboj registrovala službenim rezultatom 3-0 u korist Borca.

Pojavila se informacija da glavnog suca udario Nane Trbojević, predsjednik Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona. No, prvi čovjek pomenutog saveza to demantuje za Sarajevo-x.com:

"Ovo je sve montirano. Nisam udario Mrkovića. Naime, na poluvremenu utakmice sam sa djetetom od deset godina sišao u službene prostorije NK Travnik, jer je moj sin morao u toalet. U trenutku kada smo se vraćali sudijska trojka je prolazila pored mene i neko od redara je verbalno napao Mrkovića. Čak sam smirivao situaciju. Zaista nikome nije bilo jasno zbog čega se odlučio da ne nastavi meč“, kaže Trbojević koji najavljuje tužbu.

"Tužit ću lica koja su odgovorna za ovakav rasplet. Pozivam sve policijske strukture u BiH da u cijelosti istraže ovaj slučaj. Ne želim da se neistine pišu i govore o meni. Licemjerno je dodijeliti Borcu tri boda na ovakav način. Siguran sam da ovo ne bi smio uraditi da se utakmica igrala u Banjoj Luci. No, neće se završiti na ovome“, kazao je Trbojević za Sarajevo-x.com.

Posebno naglašava da je sve ovo atak na njegovu ličnost.

"Ovo je udar na mene od strane pojedinih ljudi iz Federalnog saveza BiH i pojedinaca iz krovnog saveza, osim Komiteta za normalizaciju. Očigledno je da nekima ne odgovara što govorim istinu“, zaključio je Trbojević za naš portal. Na kraju je dodao kako ga zovu iz mnogih premijerligaških klubova i daju mu podršku da istraje do kraja.

"Ako se ovome ne stane u kraj sutra će istu sudbinu doživiti i drugi bh. timovi. Svi se trebaju dići i spriječiti sudijske lakrdije kojih će još sigurno biti“.

Sarajevo-x.com će u narednim danima pratiti ovaj slučaj koji će se očigledno nastaviti.