Nogomet
0

Travnik istupa iz Premijer lige?

ENI news
Nakon gola primljenog u šestoj minuti sudijske nadoknade i minimalnog poraza od Veleža, iz nogometnog kluba Travnik najavljuju istupanje iz Premijer lige BiH. Tim povodom je održan press na kojem je Dževad Bećiragić, predsjednik kluba, najavio drastične poteze.

"Pokradeni smo od suca Efendića na način da je odmah u startu isključio jednog našeg igrača, a kasnije i drugog. Sasvim neopravdano je utakmicu nakon 92 minute regularne igre produžio šest minuta, tako da smo praktično gol primili u stotoj minuti. Igralo se dok nismo primili gol", razočarano je kazao Bećiragić.

"Nakon ovoga razgovarao sam s relevantnim faktorima u gradu. Odlučili smo da se više nećemo natjecati u Premijer ligi, s tim da ćemo obavijestiti UEFA-u o svim događanjima. U zadnje vrijeme imamo stalan pritisak od strane Saveza, plaćamo neprimjerene i neopravdane novčane kazne. Nismo u stanju podmirivati apetite pojedinaca", poručio je Bećiragić.

Poslije poraza u Vrapčićima, Travnik se nalazi na posljednjem mjestu premijerligaške ljestvice sa sedam osvojenih bodova u 12 odigranih utakmica.

"Zahvalio bih se igračima na angažmanu i borbenosti. Plakali su nakon meča kao mala djeca. Mi ćemo se pripremati za subotnji duel protiv Modriče, a uprava kluba neka odluči hoćemo li igrati,“ naglasio je Nedžad Selimović, trener Travnika.

Travnik je od 15. minute igrao sa igračem manje zbog isključenja Šiljka, u finišu pogodio i stativu ali to je bio maksimum koji se mogao dati u jednoj tako teškoj situaciji.

Vidjećemo hoće li Travnik ostati pri svome stavu ili će popustiti kao i prethodnici koji su prijetili istupanjem iz lige. O tome će odlučiti Skupština kluba koja bi se trebala sastati već tokom ove sedmice.