Nogomet
0

Travnik i GOŠK odigrali neriješeno 1:1

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U okviru 7. kola bh. Premijer lige Travnik je na Piroti ugostio ekipu GOŠK-a. Utakmica je završena rezultatom1:1.

Utakmica između Travnika i GOŠK-a je odigrana u idealnim uslovima za igru. Prvu priliku na susretu su imali gosti. Čurić je pogriješio na oko 25 metara od svog gola, ali napadači GOŠK-a nisu iskoristili ovu situaciju. Domaći su uzvratili u 11. minuti susreta kada je Elvedin Varupa zaprijetio iz slobodnog udarca sa 30 metara.

Iako se očekivala odlična fudbalska predstava, u prvom poluvremenu se to nije dogodilo. Tek u posljednjih 15 minuta prvog dijela susreta je zabilježeno nekoliko prilika za postizanje gola. Gosti su u 29. minuti zaprijetili preko Dudića, ali je golman domaćih Fejzić bio uspješniji. Deset minuta nakon toga je uslijedila nova izgledna prilika za goste, no Zlomislić nije pogodio mrežu domaćina. Na drugoj strani je zaprijetio Bešlija. Stopostotnu priliku za goste nije iskoristio Ćulum u 41. minuti, tačnije istakao se Fejzić. Zlomislić je u posljednjoj minuti prvog poluvremena pogodio prečku. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

GOŠK je u nastavku utakmice napravio još nekoliko sjajnih prilika. U 54. minuti je Zlomislić nanizao nekoliko igrača Travnika, ali ponovo nije uspio savladati odličnog Fejzića. Tri minute kasnije su gosti ipak stigli u vodstvo. Iz jedanaesterca je pogodio Feđa Dudić. Gosti su propustili još jednu stopostotnu priliku u 63. minuti. Fejzić je ovog puta bio uspješniji od Karića. Igrači GOŠK-a su su kažnjeni zbog svojih promašaja u 72. minuti. Na centaršut Varupe je pogodio Ivešić. To je bila prva velika prilika za Travničane.

Travnik je mogao do preokreta stići u 80. minuti, no Varupa nije bio precizan. Utakmica je završena rezultatom 1:1. Rezultatom mnogo zadovoljniji mogu biti domaći, jer su gosti napravili veliki broj izglednih prilika koje nisu iskoristili.