Nogomet
0

Travančić: Znamo slabosti Viteza, pobjedom želimo lijepu uvertiru za derbi

Piše: D. B.
Anid Travančić (Foto: Klix.ba)
Anid Travančić (Foto: Klix.ba)
FK Sarajevo je u utorak odigrao prvu utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv Viteza, a rezultat je bio 1:1. Bordo ekipa sada očekuje Vezire u 13. kolu BHT Premijer lige i namjerava osvojiti sva tri boda, kako bi pobjedom dočekali 102. derbi sa Željezničarom. U trijumf Bordo ekipe uvjeren je nogometaš Anid Travančić.

"Kada je riječ o Kupu BiH, siguran sam u naš prolazak dalje. Bolja smo ekipa od Viteza i u revanšu ćemo zabilježiti pobjedu. Nije bilo loše u Travniku, ali je nedostajao taj jedan gol, kako bismo pobijedili", izjavio je Travančić za portal Klix.ba

On najavljuje pobjedu Sarajeva i u prvenstvenoj utakmici koja će biti odigrana u Travniku na stadionu Pirota.

"Dosta lakše će biti odigrati ligašku utakmicu protiv Viteza, za razliku od one u Kupu BiH. Bolje smo upoznati sa ekipom Viteza nakon utakmice u utorak i znamo njihove kvalitete i slabije strane. Pobjedom možemo napraviti jednu lijepu uvertiru pred derbi i nadam se da ćemo slaviti u Travniku", kazao je jedan od boljih igrača tima sa Koševa.

Zadovoljan je svojom formom, a nada se većoj minutaži.

"Trenutno se osjećam dobro i zadovoljan sam svojoj formom. Došao sam u Sarajevo nedovoljno fizički spreman, ali sam u proteklim sedmicama radio na tome i osjećam se dobro. Nadam se da ću zabilježiti svoju minutažu u subotu,", kazao je Travančić.

Lider na tabeli sa 27 osvojenih bodova, ekipa banjalučkog Borca, u prednosti je pet bodova.

"Možemo prestići Borac, sigurno. Vjerujem da ćemo to i uraditi. Kvalitetnija smo ekipa i nadam se da ćemo dobro odigrati utakmice do kraja ovog dijela sezone, kako bismo zasjeli na vrh ligaške tabele", završio je Travančić.