Španski mediji
0

Trapote priznao da Ronaldo dolazi u Real

Sarajevo-x.com
Manchester United i Real Madrid postigli su 'džentlmenski' dogovor o prelasku jednog od najboljih igrača na svijetu, Cristiana Ronalda u redove madridskog šampiona.

Ova informacija danas je objavljena u španskoj štampi, a timovi su navodno odlučili prekinuti agoniju oko Ronaldovog transfera o kojem se priča već mjesecima, piše priznati španski časopis El Mundo.

Izvor blizak direktoru Reala, Pedru Trapoteu tvrdi da je u povjerljivom razgovoru Trapote priznao da je postignut dogovor po kojem će Cristaiano Ronaldo ovog ljeta zaigrati u dresu madridskog šampiona.

'Postoje klauzule zbog kojih ne smijem u javnost s dogovorom. Bilo bi dobro za klub da sad mogu to objaviti, ali pravila su pravila', navodno je rekao Trapote.

Dvadesettrogodišnji Ronaldo nedavno je osvojio je prestižnu nagradu "Zlatna lopta" (Ballon d'Or) nakon što je u prošloj sezoni postigao 42 gola za Manchester United u Ligi prvaka i engleskom prvenstvu.

Portugalac je i prije izjavljivao da ne podnosi englesku klimu i grad Manchester, te da često jedva čeka par slobodnih dana da se odmori od Engleske.

FIFA je nedavno objavila imena petorice igrača koji su ušli u najuži izbor za titulu najboljeg nogometaša svijeta u 2008. godini, među kojima se nalazi i Cristiano Ronaldo.

Ostala četvorica nominiranih su također izvrsni Messi, Kaka, Xavi i Torres.