Nogomet
0

Trapattoni preuzima Obalu Slonovače?

Totalsport
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni
Iskusni talijanski stručnjak Giovanni Trapattoni (74) još se uvijek nada da će voditi jednu od reprezentacija na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Trapattoni je napustio klupu Irske nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP, ali to ne znači da neće imati posao u Brazilu. Nedavno ga se dovodilo u vezu s mogućim preuzimanjem reprezentacije Meksika, a ove nedjelje Tuttosport navodi da je nekadašnji trener Juventusa, Intera, Bayerna i brojnih drugih klubova, te selektor Italije i Irske, kandidat za klupu Obale Slonovače.

Iako Obalu Slonovače vodi 42-godišnji Francuz Sabri Lamouchi, čelnici tamošnjeg saveza navodno razmišljaju o mogućnosti da za SP uzmu nekog iskusnijeg trenera. Tuttosport piše da ni Trapattoni nije imun na takvu ideju budući da Obala Slonovače ma dobru ekipu, predvođenu imenima poput Didiera Drogbe, Gervinha ili Yaye Tourea.

Ne bi bilo prvi put da su se zvaničnici pomenute reprezentacije odlučili na neobičnu promjenu budući da su 2010. prije SP-a u Južnoj Africi smijenili Vahida Halilhodžića i doveli Sven-Görana Erikssona.