Nogomet
3

Trapattoni: Italija može do naslova

Totalsport
Giovanni Trapattoni (Foto: Arhiv/AFP)
Giovanni Trapattoni (Foto: Arhiv/AFP)
Irski selektor Giovanni Trapattoni uvjeren je da njegova Italija može osvojiti naslov na Evopskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Trapattonijevi nogometaši su u ponedjeljak u 3. kolu grupe C izgubili od Azzurra s 2-0 i tako zaključili Euro s tri poraza. Iskusni 73-godišnji stručnjak tako sada u miru može pratiti nastupe svojih sunarodnjaka do kraja takmičenja.

"Ako su neke jake reprezentacije ispale iz takmičenja, to znači da Italija ima kvalitet da ode do kraja", istaknuo je Trapattoni koji je svojedobno bio i selektor Azzurra”.

Osvrnuo se potom Trapattoni i na nastupe Irske koja je u uvodna dva kola grupe C poražena od Hrvatske s 3-1, te od Španije s 4-0.

"Mislim da smo u ponedjeljak igrali znatno bolje nego protiv Španije i Hrvatske. Igrali smo s više osobnosti, vjerodostojnosti, predanosti. Prvih 20, 30 minuta smo igrali dobro, imali smo svoje prilike, ali nakon što nam je Antonio Cassano zabio, utakmica je praktički završila", kazao je Trapattoni, dodavši kako su mu neki igrači najavili da više neće igrati za reprezentaciju.

"Prerano je sada za takve odluke. Vidjet ćemo kakva će biti situacija uoči sljedeće prijateljske utakmice u augustu. Možda su u ovom trenutku samo razočarani, treba pričekati da se emocije smire", rekao je Trapattoni, ponovivši da namjerava ostati na irskoj klupi još dvije godine.