Nogomet
65

Trabzonspor: Halilhodžić održao obećanje i pokazao da je veliki čovjek

Anadolija
Izvršni direktor turskog fudbalskog superligaša Trabzonspora Burak Gurdal rekao je danas da je iskusni bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić održanim obećanjem i dolaskom u ovaj klub pokazao da se radi o izuzetno velikom i karakternom čovjeku i stručnjaku, javlja Anadolija.

"Halilhodžić je sinoć stigao u Trabzon, kako je davno i obećao. Nedvojbeno je da je u proteklom periodu imao finansijski mnogo veće ponude, ali je došao u Trabzon baš na dan kada je to i na početku obećao. Zaista je time pokazao da se radi o velikom čovjeku“, kazao je Gurdal.

Gurdal je izrazio uvjerenje da će Halilhodžić biti uspješan na klupi ovog turskog kluba sa kojim je postigao načelni dogovor o angažmanu, a preostalo je samo da se to i službeno ozvaniči.

Halilhodžić se jutros sa budućim saradnicima u stručnom štabu, trenerima Jackyjem Bonnevyjom, Cyrilom Moineom, Mickaelom Boullyjem, Sandyjem Guichardom i Fatihom Kavlakom pojavio na treningu Trabzonspora na sportskim terenima "Mehmet Ali Yilmaz“.

Spomenuti tim stručnjaka potom je održao sastanak na kojem je razgovarano o rasporedu priprema i test utakmica kluba pred novu sezonu.

Halilhodžić bi prvi trening sa ekipom trebao obaviti sutra, a postat će i prvi strani trener koji je Trabzonspor vodio u posljednjih pet godina.

Posljednji stranac na klupi "bordo-plavih“ bio je belgijski stručnjak Hugo Broos koji je ovaj tim vodio 2010. godine. Halilhodžić je u sezoni 2005/2006. u devet kola bio trener Trabzonspora.