Serie A
0

VIDEO / Totti "Panenkom" i golom u 94. minuti donio pobjedu Romi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Utakmicom Udinesea i Rome zaključen je subotnji dio 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva. Na stadionu Friuli slavio je gost 2-1 pobjedu uz dva pogotka kapetana Francesca Tottija.

Totti je tako stigao do jedanaestog gola u sezoni, a posebno impresivno zvuči podatak da ih je u posljednjih šest utakmica postigao čak osam. Prvi gol je 34-godišnji Rimljanin postigao "Panenkom" za svoj 202. ligaški pogodak, a drugi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade vremena kada je vanjskim dijelom kopačke s pet-šest metara zabio pod pod prečku.

U dvoboju ekipa koje traže izlazak u Ligu prvaka, četvrtoplasirani Udinese upisao je tako i drugi poraz u nizu. Romina je ekipa i dalje šesta, ali sada samo tri boda udaljena od kvalifikacija za prestižno klupsko evropsko takmičenje. Hoće li tako i ostati ovisit će o utakmici njihovih gradskih rivala. Naime, petoplasirani Lazio u nedjelju dočekuje Parmu, a upiše li Rejina ekipa pobjedu, doći će do 57. boda sezone i četvrtog mjesta na tabeli. Udaljilo bi to Romu za dodatni bod od kvalifikacija za Ligu prvaka.

Između dva Tottijeva smjestio se gol Antonija di Natalea, njegov 26. ligaški. Vodeći je strijelac Serije A zabio u 88. minuti. 

Serie A, 32. kolo, subota:

Inter – Chievo 2-0 (Cambiasso 66, Maicon 84) Udinese – Roma 1-2 (Di Natale 88 / Totti 57-11m, 90+4)

Tabela: Milan 65, Inter 63, Napoli 62, Udinese 56, Lazio 54, Roma 53...