Nogomet
0

Totti će igrati protiv Intera

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francesco Totti, kapiten i zaštitni znak fudbalskog kluba Roma se nakon ozljede koljena vraća u igru, objavili su danas sportski internet portali.

Zbog povrede koljena, Totti je propustio početak sezone jer nije se nije htio vratiti na terene prije potpunog oporavka. Totti je imao operaciju ligamenata desnog koljena koja nije bila nimalo jednostavna, tako da je mnoge važne utakmice, kapiten Rome preležao u bolničkoj sobi.

Francesco Totti trenutno intenzivno trenira da bi bio spreman za utakmicu protiv Mourinhovog Intera koja se igra za dvije sedmice.

Fanovi Rome željno iščekuju povratak "Il Capitana", kako zovu Tottija, malo ohrabreni nakon nedavne pobjede Rome nad Bordeauxom, koja je jedina svijetla tačka u igri kluba na početku sezone.

Tridesetdvogodišnji Totti koji je u Romi od početka karijere, veliki je miljenik Rimljana i zbog toga što je često izjavljivao da nikad neće napustiti "vječni grad".

Francesco Totti također je UNICEF-ov ambasador dobre volje, a i prihod od svoje dvije humoristične knjige koje su postale bestseleri poklonio je u dobrotvorne svrhe.