Otočki mediji
0

Tottenham želi Drogbu, United Reinu, Liverpool Gaga

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AP)
Didier Drogba (Foto: AP)
Prema najnovijim informacijama otočkih medija, i julsko tržište će nogometašima u Engleskoj biti prepuno migracija.

Ona najzanimljivija došla je od The Peoplea, britanskog sedmičnika koji izlazi nedjeljom. Spomenuti izvor tvrdi da će idućeg ljeta Didiera Drogbu Tottenhamov menadžer Harry Redknapp pokušati preseliti sa Stamford Bridgea na White Hart Lane.

Redknapp osjeća da Drogba gubi poziciju u Chelseaju, a iduće jeseni dočekat će ga posljednja godina ugovora i 33 navršene godine na leđima, što njegovu perspektivu pored mlađih Torresa i Anelke baš i ne čini blistavom.

S druge strane, Redknapp želi totalno promijeniti izgled svog napada nakon što je dosad u Premierligi od terceta glavnih napadača (Defoe, Crouch i Pavljučenko) dobio ukupno osam golova.

Jedini je problem što će Drogba, pristane li preseliti se s jedne strane grada na drugi, morati pristati na smanjenje plaće.

Drugu napadačku opciju za Redknappa predstojećeg ljeta predstavlja napadač Lorienta Kevin Gameiro (23).

Manchester United odnosno Alex Ferguson u potrazi je za kvalitetnim golmanom nakon što je prekid karijere na kraju sezone objavio Edwin van der Saar. U kombinacijama su Manuel Neuer (24 godine, Schalke), Marteen Stekelenburg (27, Ajax) i David de Gea (20, Atletico Madrid), ali The Sun navodi da je prvi Fergusonov izbor 28-godišnji golman Liverpoola Pepe Reina.

Navodno je odlazak Fernanda Torresa nagnao Španca na potragu za novim klubom. United bi za njega bio spreman isplatiti odštetu od 22 miliona funti. Reina je prije nepunih godinu dana potpisao novi šestogodišnji ugovor s Liverpoolom, dva mjeseca nakon što je klub s Anfielda odbio Arsenalovu ponudu za njega u visini od 15 miliona funti.

Liverpool bi pak nastavio južnoameričko jačanje ekipe. Nakon Luisa Suareza prošlog januara, želja je kluba dovesti Realova argentinskog veznjaka Fernanda Gaga (24). Real bi ga pustio za deset miliona funti, piše The People, dok su ga Englezi spremni platiti osam miliona. Ugovor s madridskim klubom Gago ima do ljeta 2013. godine.