Nogomet
12

Tottenham za sedam minuta potpuno razbio Manchester City

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U susretu 34. kola Premierlige Tottenham je na svom White Hart Laneu savladao Manchester City sa 3:1. Domaćim nogometašima je trebalo samo sedam minuta da postignu sva tri gola i nanesu visok poraz aktuelnim prvacima Engleske.

Gosti su dobro otvorili utakmicu i u vodstvo došli već u 5. minuti preko Samira Nasrija. U nastavku su igrači Cityja pokušavali doći do još jednog pogotka, prilike su između ostalih imali Milner, Nasri i bh. reprezentativac u dresu tima s Etihada Edin Džeko.

Džeko se našao u prilici u 27. i 40. minuti, ali su njegovi udarci završili izvan okvira gola. Na pauzu se otišli pri rezultatu 0:1.

Početak drugog poluvremena obilježila je mirnija igra. Domaća ekipa skoro da se nije približila golu protivnika, međutim sve se mijenja u 75. minuti kada Dempsey poravnava rezultat.

Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon tog gola, igrači Tottenhama su bili nezaustavljivi. Samo četiri minute kasnije dolaze u vodstvo od 2:1. Strijelac je bio Defoe. Igrao se 82. minuta kada su sve Cityjeve nade potonule. Gareth Bale, na asistenciju Huddlestonea, povećava na nedostižnih 3:1.

Džeko je na terenu proveo 83. minute, a zamijenio ga je Sinclair.