Gianfranco Zola
0

"Tottenham se može boriti i za naslov!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer West Hama Gianfranco Zola bio je impresioniran timom Tottenhama koji je u 20. kolu Premiershipa na White Hart Laneu savladala njegov sastav s 2-0.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Tottenhama protiv West Hama u Premiershipu. West Ham je u zadnjih osam međusobnih dvoboja uhvatio tek jedan jedini bod!

Luka Modrić doveo je Tottenham u vodstvo u 11. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Jermain Defoe u 81. minuti, upisavši već 14. pogodak ove sezone.

"Tottenham ima tako dobru ekipu, imaju sve što trebaju imati da bi bili konkurentni. Ja ih vidim kao jedno od mogućih iznenađenja čak i u utrci za naslov! Vidljivo je da nema u prvenstvu niti jedne ekipe koja je "predbilježena" za prvo mjesto. Eto, i Chelsea, koji je prvi na tabeli, se dosta muči za svoje pobjede. Sve je otvoreno u Premiershipu", smatra Zola.

Tottenham je trenutno četvrti na tabeli sa 37 bodova, osam manje od vodećeg Chelseaja.

"Imamo snažan tim s dobrim igračima i postavili smo visoke ciljeve. Meni bi bilo najlakše reći da želimo plasman bolji nego prošle sezone, kada smo bili sedmi, te time izbjeći svaki pritisak. Međutim, nema razloga ne vjerovati da možemo biti među prva četiri. Bit će teško, ali ne i neizvedivo", ocijenio je menadžer Spursa Harry Redknapp.