Nervoza na White Hart Laneu
0

Tottenham: Redknapp mora brzo odlučiti, mi ili reprezentacija

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Sve veću nervozu u Tottenhamu izaziva licitiranje s imenom Harryja Redknappa na poziciji novog selektora engleske nogometne reprezentacije.

Upitan konkretno u petak nakon poslijepodnevnog treninga sa svojim igračima smatra li treniranje engleske reprezentacije najuzbudljivijim trenerskim izazovom, Redknapp je priznao da jeste.

"Je li najuzbudljiviji? Mora da jest! No, također je i prokleto težak. Niko nema čarobni štapić. Imate čitav niz sjajnih menadžera koji su propali na tom mjestu, poput Kevina Keegana. Ušao je u taj posao pun nade i samopouzdanja, a završio je krajnje razočaran. Posao jest privlačan, ali je nemjerljivo težak. Ko god ga preuzme, imat će pune ruke problema", rekao je trener Tottenhama priznavši također da bi ozbiljno razmotrio ponudu kada bi ona došla:

"Ne bi bilo lako napustiti Tottenham, jer u klubu sam vrlo sretan. Ipak, dođe li prilika za preuzimanje rerezentacije, morat ću dobro razmisliti".

Engleski nogometni savez (FA) zasad Redknappu nije poslao službenu ponudu. Nije to smetalo vodećim ljudima kluba s White Hart Lanea koji su svejedno reagirali osjećajući šta će im se dogoditi.

"Gospodin Redknapp mora vrlo brzo odlučiti što će biti njegov izbor, da li Tottenham ili reprezentacija. Ipak, sigurni smo da nije jedini kandidat za preuzimanje nacionalne ekipe", rekao je Tottenhamov direktor Keith Mills.

Nakon duge i iscrpljujuće bitke s FA-om u pogledu kažnjavanja kapitena Johna Terryja, talijanski trener Fabio Capello u četvrtak je konačno podnio ostavku na selektorsko mjesto. Privremeno je na njega FA postavio dosadašnjeg Capellovog pomoćnika te selektora U21-reprezentacije Stuarta Pearcea.