Nogomet
0

Tottenham ponudio 45 miliona eura za Agüera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Od 2006. godine je Sergio Agüero, 22-godišnja zvijezda argentinskog nogometa, igrač madridskog Atletica i ponos tamošnjih navijača. Tada je Agüero napustio domovinu i matični klub Independiente.

No, dosta dugo traje i presing jakih evropskih klubova na Atletico u vezi Agüera, pa su tako na vrata kluba s Vicente Calderona kucali predstavnici Intera, Juventusa, Liverpoola i Chelseaja, a sada je došao red i na Tottenham.

Otočki mediji su prošle sedmice pisali o odlasku Harryja Redknappa, trenera Tottenhama u Madrid, ali tada je rečeno da je Redknapp otišao "vidjeti Forlana". S obzirom na nove napise istih medija izgleda da je Redknapp gledao - Agüera.

Prošle sedmice se pisalo i o ponudi Chelseaja za Agüera i drugog igrača Atletica, Urugvajca Diega Godina, koja je navodno iznosila 50 miliona engleskih funti. No, ta je cifra odbijena od strane madridskog kluba.

Tottenham ne zanima odbrambeni igrač Godin već samo Agüero i za njega su spremni dati 45 miliona eura. Ponuda je službena i već stoji na stolu klupskih odaja Atletica, a čeka se valjda reakcija njihovih čelnika.