Nogomet
0

Tottenham otpustio Sherwooda

Totalsport
Tim Sherwood (Foto: EPA)
Tim Sherwood (Foto: EPA)
Londonski nogometni klub Tottenham otpustio je menadžera Tima Sherwooda nakon svega pet mjeseci provedenih na klupi.

Sherwood, bivši igrač Spursa, je na menadžerskoj klupi naslijedio Andrea Villas-Boasa u decembru, kada je i potpisao 18-mjesečni ugovor s predsjednikom Danielom Levyjem. No u ugovoru je postojala klauzula koja dozvoljava klubu da raskine saradnju na kraju aktuelne sezone, što je Levy ovog utorka i uradio.

"Imenovali smo Tima sredinom sezone, jer je bio upoznat s igračima i klubom. Potpisali smo 18-mjesečni ugovor s otkaznom klauzulom na kraju prve sezone, koju smo u konačnici i aktivirali. U ime kluba mu se zahvaljujem na svemu što je napravio za nas i želim mu puno uspjeha u nastavku menadžerske karijere", rekao je predsjednik Levy.

O Sherwoodovom nasljedniku pričalo se mnogo proteklih sedmica i to je jedan od razloga zbog kojeg ova odluka ni najmanje ne iznenađuje. Sherwoodu se između ostalog konstantno prigovaralo jer javno kritikuje vlastite igrače, a ni incidenti za vrijeme utakmica mu nisu strani. Podsjetimo, imao je jednu žustru raspravu s trenerom Benfice Jorgeom Jesusom za vrijeme utakmice Evropske lige, dok je u posljednjem kolu Premierlige protiv Aston Ville pozvao navijača s tribine da na pet minuta sjedne na njegovo menadžersko mjesto i vodi tim.

Kao potencijalni nasljednici spominju se Mauricio Pochettino, Frank de Boer, David Moyes, Michael Laudrup i Rafa Benitez.