Nogomet
5

Tottenham otpustio Harryja Redknappa

Totalsport
Harry Redknapp
Harry Redknapp
Potpuno iznenađujuće, u noćnim satima sa srijede na četvrtak, Tottenham je putem vlastite web-stranice objavio prekid saradnje s dosadašnjim menadžerom Harryjem Redknappom (65).

Još je tokom srijede iskusni stručnjak glasine o svome odlasku proglasio skandaloznima i ustvrdio kako će sigurno odraditi do kraja ugovor koji je vrijedio do sljedećeg ljeta. No, svega nekoliko sati kasnije stiglo je klupsko saopćenje.

"Ovo je odluka koju Upravni odbor i ja nismo donijeli lako. Harry je došao u klub u trenutku kada su njegovo iskustvo i pristup bili točno ono što smo trebali. Ova odluka ni u kojem slučaju ne može narušiti odličan posao koji je Harry napravio tokom svoga boravka u klubu i želim mu zahvaliti za sva postignuća i doprinos. Harry će uvijek biti dobrodošao na White Hart Laneu", poručio je u saopćenju predsjednik "Spursa" Daniel Levy, dok je sam Redknapp dodao:

"Istinski sam uživao u svome razdoblju u Tottenhamu i ponosan sam na svoje rezultate. Bile su to fantastične četiri godine u klubu, a naš je nogomet povremeno oduzimao dah. Tužan sam što odlazim, ali želim zahvaliti igračima, klupskom vodstvu i navijačima za sjajnu potporu tokom moga vremena u klubu."

Redknapp je došao na White Hart Lane u oktobru 2008. godine, naslijedivši Juandea Ramosa koji je ostavio klub na posljednjem mjestu premierligaške tabele. U četiri sezone pod Redknappovim igrali su u četvrtfinalu Lige prvaka i dvaput završili među četiri najbolje ekipe Premiershipa.

Redknapp je u samo nekoliko sedmica doživio dva velika razočaranja. Iako je bio najveći favorit za funkciju engleskog selektora, ona je na kraju dodijeljena Royu Hodgsonu, a sada je 65-godišnji trener ostao bez posla i u Tottenhamu. U trenucima kad se činilo izvjesnim da će postati izbornik "tri lava", kao njegovog su nasljednika u klubu ostrvski mediji najčešće spominjali menadžera Evertona Davida Moyesa.