Neuspio transfer
0

Tottenham od Portsmoutha traži 1,15 miliona eura zbog Begovića

Sarajevo-x.com
Asmir Begović (Foto: AFP)
Asmir Begović (Foto: AFP)
Tottenham je potvrdio u četvrtak da im Portsmouth duguje milion funti (1,15 miliona eura) za ugovor koji uključuje bh. reprezentativca Asmira Begovića, iako se nikad nije priključio klubu iz sjevernog Londona, javlja AFP.

Begović je u Tottenham trebao preći zajedno sa stoperom Younesom Kaboulom tokom januarskog prelaznog roka, ali se na kraju Begović odlučio za Stoke city.

Prema napisima u medijima, Tottenham je već bio dogovorio njegov prelazak na White Hart Lane. Stoga Spursi sada traže 1,15 miliona eura od Portsmoutha kao naknadu za neuspjeh transfera, na osnovu klauzule u ugovoru.

Situacija je još složenija uzme li se u obzir da je još u srijedu obznanjeno da je Portsmouth zbog lošeg finansijskog upravljanja dužan čak 119 miliona funti (137 miliona eura).

Iz Tottenhama navode kako su bili dogovorili jednu cijenu za Begovića i Kaboula, te da su odmah nakon transfera Kaboula uplatili Portsmouthu novac da bi im pomogli u teškoj finansijskoj situaciji. No, isto tako, u Tottenhamu su se nadali da će Begović stići do kraja prelaznog roka.

"Platili smo Portsmouthu dogovorenu sumu, ali isto tako smo sklopili sporazum prema kojem će u slučaju da dogovor za Begovića propadne Portsmouth nama uplatiti 1,15 miliona eura. Oni su oduševljeno pristali", navode iz Tottenhama i dodaju kako im je namjera bila da pomognu kolegama, ali u isto vrijeme i da zaštite svoje poslovanje.