FA Cup
0

Tottenham nije uspio dobiti trećeligaša, Stoke bolji od Crawley Towna

Totalsport
Loša igra nogometaša Tottenhama (Foto: Arhiv/AFP)
Loša igra nogometaša Tottenhama (Foto: Arhiv/AFP)
Idućeg će mjeseca na svom White Harte Laneu u ponovljenom susretu protiv trećeligaša Stevenagea nogometaši Tottenhama pokušati izboriti nastup u četvrtfinalu FA Cupa.

Nije im to pošlo za rukom u nedjelju na Lamex Stadiumu u Hertfordshieru: letargičnom igrom nisu uspjeli Redknappovi puleni izvući bolji rezultat od 0-0.

Četvrti put u povijesti svog nastupanja u FA Cupu Tottenham je zadržan na remiju bez golova u srazu s jednim trećeligašem. Stevenage, međutim, ove sezone još nije primio niti jedan gol u takmičenju, dok je Tottenham u istom nastojanju uspio tri puta u četiri zadnje utakmice. Također, s obzirom na činjenicu da je londonska ekipa zabila samo dva gola pri pet posljednjih gostovanja u FA Cupu, remi bez golova uopće ne iznenađuje.

U prvoj nedjeljnoj utakmici osmine finala Stoke City ja na gostovanju nadigrao četvrtoligaša Crawley Town 2-0, iako je od 16. minute igrao bez isključenog Roryja Delapa.

Jonathan Walters zabio je svoj sedmi pogodak u posljednjih devet nastupa u FA Cupu u 43. minuti iz 11-erca koji je na sumnjiv način iznudio Ryan Shawcross. U drugom je poluvremenu svoju golgetersku sušu prekinuo Peter Crouch zabivši glavom.

Stoke je inače pobijedio u sve četiri posljednje gostujuće utakmice u FA Cupu. Tri puta pritom nije primio gola, što je ovaj put uspjelo bh. reprezentativcu Asmiru Begoviću.

Domaći, koji su lani u istoj fazi takmičenja kao amateri ispali od Manchester Uniteda izgubivši 1-0, svejedno su mogli prvi doći u vodstvo. Na početku utakmice jedna se lopta od Croucha odbila u Begovićevu vratnicu.

FA Cup, osmina finala:

Crawley Town – Stoke City 0-2 (Walters 43-11m, Crouch 53) Stevenage – Tottenham 0-0