Nogomet
0

Tottenham dogovorio dolazak Adebayora

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP)
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP)
Prema napisima otočkih medija, u utorak u večernjim satima Tottenham i Manchester City dogovorili su transfer togoanskog nogometaša Emmanuela Adebayora (27).

Navodi se da će Adebayor u redove Tottenhama stići na posudbu do kraja sezone, a da bi potpis trebao uslijediti nakon ljekarskog pregleda koji će biti obavljen tokom srijede.

Drugi dio prošle sezone Adebayor je proveo u Real Madridu koji je odbio otkupiti njegovog ugovor od Manchester Cityja. Sam Togoanac javno je izjavio kako za "građane" više ne želi zaigrati, a u Cityju su ga se bez problema odrekli budući menadžer Roberto Mancini ionako ima širok napadački izbor u vidu Sergia Agüera, Edina Džeke, Carlosa Teveza i Marija Balotellija.

Najveća barijera Adebayorovom dolasku u Tottenham bila je njegova mjesečna plaća, a na kraju je postignut dogovor da će mu "spursi" plaćati većinu od 170.000 funti koliko zarađuje svakog mjeseca.

Zanimljivo je kako već ovog vikenda predstoji premierligaški meč između Tottenhama i Manchester Cityja, ali Adebayor neće imati pravo nastupa u tom susretu.