Nogomet
2

Torres predvodi Chelseajev napad protiv PSG-a

Totalsport
Fernando Torres (Foto: AFP)
Fernando Torres (Foto: AFP)
Chelsea na gostovanju u srijedu kod PSG-a u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka neće moći računati na svog kamerunskog napadača Samuela Eto'a, koji se još nije oporavio od povrede zadnje lože.

Samuel Eto'o, koji je dao 11 golova ove sezone, sve na Stamford Bridgeu, povredu je zaradio u premierligaškoj pobjedi nad Arsenalom 6-0 22. marta. Za očekivati je da će zbog njegovog izostanka u vrhu Chelseajevog napada zaigrati Fernando Torres, jer Demba Ba rijetko dobija priliku.

Lijevi bek Ashley Cole i dalje je na popisu povrijeđenih (koljeno), dok Nemanja Matić i Mohamed Salah nemaju pravo nastupa, jer su ove sezone već igrali u takmičenju za druge klubove, Benficu odnosno Basel.

Golman Mark Schwarzer, rezerva Petru Čechu, otputovao je u Pariz, iako ga zbog bolesti nije bilo na klupi pri Chelseajevom iznenađujućem subotnjem porazu u Premierligi kod Crystal Palacea 1-0, nakon kojeg je menadžer Jose Mourinho rekao kako njegova ekipa više nema šanse za osvajanje naslov državnog prvaka, "jer previše ovisi o rezultatima rivala".

PSG je neporažen u zadnjih 28 domaćih evropskih utakmica. Posljednji poraz kod kuće pretrpio je u novembru 2006. od Hapoel tel Aviva 4-2 u tadašnjem Kupu UEFA-e.