Del Bosque
0

"Torres nije nedodirljiv kao starter"

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: AP)
Vicente Del Bosque (Foto: AP)
Fernando Torres u dosadašnjih pet utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva nijednom nije uspio pronaći put do mreže, što bi ga moglo koštati pozicije u prvoj postavi španske reprezentacije.

Priznao je to i selektor "furije" Vicente del Bosque koji razmatra da u polufinalnu utakmicu protiv Njemačke, u srijedu u Durbanu, uđe s drugačijom početnom postavom u kojoj bi svoje mjesto, umjeto Torresa, vjerovatno dobio Cesc Fabregas.

Upravo je veznjak Arsenala zamijenio napadača Liverpoola u 56. minuti četvrtfinalne utakmice protiv Paragvaja (1-0), a sada bi umjesto njega mogao zaigrati i od prve sekunde.

"Torres nam ostaje važan igrač. Bez obzira na niz utakmica bez pogotka, on uvijek ekipi donosi naporan rad i karakter. Imamo puno povjerenje u njega, no to ne znači da je nedodirljiv u startnoj postavi", rekao je Del Bosque.

Jedan od argumenata koji bi mogla navesti selektora da ostavi Torresa u udarnoj ekipi je taj da je upravo on srušio Njemačku u finalu Evropskog prvenstva prije dvije godine. Ukoliko početak utakmice ipak dočeka na klupi, onda će u španskom napadu ostati samo David Villa, trenutno prvi strijelac SP-a s pet pogodaka.