Propao transfer u Zürich
0

Topić: Zeba nije bio spreman za pripremnu utakmicu

Piše: Edin Isanović
Topić bio posrednik u pregovorima
Topić bio posrednik u pregovorima
Jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH Zajko Zeba neće preseliti u švicarski Zürich koji je želio da ga angažuje u svoje redove. Transfer je trebao biti realizovan preko Marka Topića.

Nekadašnji reprzentativac naše zemlje obrazložio je kako su tekli pregovori.

"Amar Osim, prvi šef struke Željezničara, je rekao da igrač može ići za 200 hiljada eura. Poslali smo im papire za potpis, ali su nakon dva dana promijenili mišljenje i tražili 250 hiljada eura. To za Zürich nije bio problem, jer su prije pet ili šest dana prodajom Rodrigueza i Mehmetija zaradili oko 13 miliona eura. Moram vam naglasiti da bi Zeba imao izuzetno dobru platu, plus stan, auto, plaćene aviokarte i dobre premije. Poznato je da Zürich plaća velke premije. Jedini uslov koji je postavio FC Zürich bio je da Zeba dođe u Portugal na tri ili četiri dana. Željeli su da odradi nekoliko treninga, odigra 45 minuta utakmice, jer su ga samo gledali na DVD-u koji je dostavila agencija za koju radim", kaže Topić za Sarajevo-x.com.

Međutim, prema riječima nekadašnjeg člana našeg državnog tima nogometaš Željezničara je bio nespreman.

"Kroz razgovore sa igračem ispostavilo se da uopšte nije spreman. Nije trenirao, nije individualno radio na pauzi. Shvatio sam da ne može odraditi nekoliko treninga i odigrati 45 minuta. Tako je propao transfer u Zürich. Žalosno je da igrači sanjaju o velikim klubovima i velikim novcima, a u dva mjeseca odmora ne odrade nijedan trening. Isto tako klubovi i treneri, kada dođe ponuda za igrača, nikada nisu zadovoljni. Uvijek hoće više, a bolje bi im bilo da povedu računa o svojim igračima. Kada idu na odmor da im daju plan rada i da im se spremni vrate na pripreme", zaključio je Topić.