Nogomet
0

Tony Mowbray preuzeo trenersku klupu Celtica

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Škotski nogometni gigant Celtic doveo je Tonyja Mowbrayja, 45-godišnjeg engleskog trenera, na klupu svoje ekipe gdje će naslijediti Gordona Strachana.

Strachan je ove sezone nakon tri uzastopna osvojena naslova u škotskoj Premier ligi izgubio titulu od Glasgow Rangersa, što je uzrokovalo njegov odlazak s klupe. U posljednje je vrijeme i hrvatski selektor Slaven Bilić bio često spominjan kao mogući Strachanov nasljednik, ali je na kraju uprava škotskog kluba dogovorila suradnju sa Mowbrayjem.

Mowbray je prošle sezone vodio West Bromwich Albion koji je završio kao posljednji u engleskoj Premier ligi i ispao u niži razred takmičenja. Prema pisanju otočkih medija Celtic je s Mowbrayjem dogovorio jednogodišnju suradnju, a kao visina odštete koju će škotski klub uplatiti engleskom klubu spominje se brojka od dva miliona funti.

Mowbray je kao igrač nastupao za Celtic između 1991. i 1995. godine i odigrao je ukupno 93 utakmice u njegovom dresu.

Trenersku karijeru Mowbray je započeo 2002. u Ipswichu, nakon čega je od 2004. do 2006. sjedio na klupi Hiberniana. Mowbrayjevi najuži suradnici u Celticu bit će Mark Venus, Peter Grant i Neil Lennon.