Nogomet
0

Toni Šunjić za Klix.ba: Finale Kupa Rusije je veliki uspjeh za Kuban

Klix.ba
Toni Šunjić
Toni Šunjić
U finalu nacionalnog Kupa Rusije koplja će ukrstiti Kuban Krasnodar bh. reprezentativca Tonija Šunjića i Lokomotiv iz Moskve.

Dok je Lokomotiv u finale prošao sretno preko Orenburga boljim izvođenjem penala, Kuban je priredio iznenađenje porazivši favorizovani CSKA iz Moskve rezultatom 1:0. Odličnu partiju u pobjedničkom timu pružio je reprezentativac BiH Toni Šunjić.

“Ovo je veliki uspjeh za Kuban, posebno uzme li se u obzir da smo eliminisali CSKA koji uz Zenit dominira posljednjih godina u Rusiji”, izjavio je Šunjić za Klix.ba.

Cijelim tokom meča Toni je vodio žestoke duele sa napadačima moskovskog kluba. Nakon utakmice stigao je porazgovarati sa bivšim saigračem iz reprezentacije Elvirom Rahimićem.

“Najčešće sam duele vodio sa visokim Strandbergom. Kasnije je u igru ušao i Džagoev. Neugodan je i Musa. Važno je da se nijedan nije naigrao, niti uspio ugroziti naš gol”, zadovoljno je prokomentarisao Šunjić.

Kubanov protivnik u finalu je Lokomotiv iz Moskve.

“Šanse u finalu su 50:50. Osvajanje Kupa Rusije bio bi veliki uspjeh za Kuban. Istinski se nadam da će nam to poći za rukom. Prije pet godina bio sam osvajač Kupa BiH sa Zrinjskim. Bila su to lijepa vremena”, prisjetio se Šunjić dodavši da mu je raspoloženje pokvarila vijest o ispadanju Zrinjskog iz Kupa BiH.