Nogomet
51

Toni Šunjić pogotkom uljepšao debi za Stuttgart, Ibišević debitovao za Herthu

Klix.ba
(Foto: EPA)
Danas je na programu bilo pet mečeva četvrtog kola njemačke Bundeslige. Iznenađenje je priredio Darmstadt gostujućim trijumfom nad Leverkusenom, Bayern se mučio sa Augsburgom, ali je na kraju ipak pobijedio, dok su debije u timu Stuttgarta i Herthe upisali Toni Šunjić i Vedad Ibišević.

Darmstadt je na gostovanju na Bay Areni trijumfovao rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postiago je Sulu u ranoj fazi utakmice. Mario Vrančić u timu Darmstadta nije ulazio u igru.

Hertha je rezultatom 2:1 na Olimpijskom stadionu u Berlinu porazila Stuttgart kojeg je tako ostavila prikovanog za dno tabele bez osvojenog boda tokom uvodna četiri kola. Haraguchi je doveo Herthu u vodstvo u 14. minuti, a Stuttgart je u 36. izjednačio golom Tonija Šunjića. Reprezentativac BiH danas je debitovao za svoj novi klub i odmah se upisao u strijelce. Didavi je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, a neometani Šunjić glavom loptu poslao u gol Herthe.

Duel u Berlinu ostat će zapamćen i po derbiju Vedada Ibiševića u timu Herthe. Reprezentativac BiH u igru je ušao u finišu prvog poluvremena.

Trijumf na gostujućem terenu ostvario je i tim Borussije Dortmund porazivši Hannover rezultatom 4:2. Pogotke za Milionere postigli su dva puta Aubameyang, i to u oba navrata iz jedanaesterca, te Mkhitaryan uz autogol Felipea. Dvostruki strijelac za Hannover bio je Sobiech.

Uz mnogo muke trijumf pred svojim navijačima upisao je i Bayern rezultatom 2:1 nad Augsburgom uz dosta diskutabilan jedanaesterac iz kojeg je u finišu poentirao Muller. Gosti su vodili golom Esswiena, a preokret su kreirali Lewandowski i spomenuti Muller.

Bundesliga, četvrto kolo:

Bayern – Augsburg 2:1 Hannover – Dortmund 2:4 Hertha – Stuttgart 2:1 Ingolstadt – Wolfsburg 0:0 Leverkusen – Darmstadt 0:1