Nogomet
8

Tomislav Tomić: Moramo ozbiljno odigrati protiv Čelika i pobijediti

Piše: D. B.
Tomislav Tomić (Arhiv/Klix.ba)
Tomislav Tomić (Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u okviru 15. kola BHT Premijer lige BiH ugostiti ekipu Čelika. Plavi pobjedom žele završiti prvi dio sezone.

"Pauzu smo iskoristili za odmor i treninge. Nekoliko dana smo radili malo 'jače' kako bismo bili spremni za utakmicu protiv Čelika. Pored toga smo uigravali startnu postavu", izjavio je Tomić za portal Klix.ba.

On tvrdi da njegova ekipa neće potcijeniti Zeničane koji loše igraju ove sezone.

"U posljednjem kolu jesenjeg dijela nam dolazi Čelik. Očekuje nas nimalo lagana utakmica, ne smije nas zavarati njihova forma i pozicija na tebeli. Ako ne uđemo u utakmicu fokusirani, nikog nije lako dobiti, posebno ekipu kao što je Čelik", rekao je nogometaš Željezničara.

Željezničar je u posljednja dva kola zabilježio poraz i remi, zbog čega je važno da Plavi pobjede Zeničane.

"Mislim da smo u mislima već na odmoru i to može predstavljati veliki problem. Mi moramo ozbiljno odigrati ovu utakmicu i na kraju pobijediti", jasan je bio Tomić.

Na Grbavici su zadovoljni onim što je ekipa napravila u prvom dijelu sezone.

"Što se tiče igre, bodova i pozicije na tabeli, smatram da nismo napravili loš posao. Žalimo za bodovima iz susreta sa Slavijom i Borcem. Međutim, ako pobijedimo Čelik, imat ćemo 30 bodova, što je veoma dobro s obzirom na to da su klub napustili važni igrači, a da pojačanja nije bilo. Sa 30 bodova ćemo biti u samom vrhu, što nam je cilj", kazao je sjajni igrač sredine terena.

Uz pojačanja Željezničar može napraviti respektabilne rezultate.

"Ako bi Željezničar doveo nekoliko pravih pojačanja i zadržao postojeći kadar, možemo očekivati dobre stvari na proljeće. Da li se može osvojiti titula, teško je reći", izjavio je Tomić.

U posljednje vrijeme se mnogo govori o njegovom odlasku s Grbavice.

"O mom odlasku se puno priča, ali znam koliko i svi ostali. Imam nekoliko odličnih ponuda i ugovor sa Željezničarom koji vrijedi do ljeta, pa stoga postoji i odšteta koja se mora platiti mom klubu. Ako se klubovi dogovore, vjerovatno bih otišao s Grbavice. Ponude sam dobio iz Hrvatske, Slovačke i Belgije", završio je Tomić.

Željezničar i Čelik igraju u nedjelju od 13 sati.