Nogomet
7

Tomislav Tomić: Bit će teško protiv Lovćena, ali vjerujem u prolaz

Piše: D. B.
Tomislav Tomić
Tomislav Tomić
Željezničar je prošle sedmice na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostio ekipu crnogorskog Lovćena. Utakmica je završena rezultatom 0:0, pa Plave u četvrtak u Petrovcu očekuje težak zadatak i žestoka borba za plasman u 2. pretkolo Evropske lige. Nogometaš tima sa Grbavice, Tomislav Tomić, vjeruje u uspjeh.

U prvoj utakmici Željezničar nije odigrao kako se očekivalo. Bilo je nekoliko šansi pred golom Lovćena, ali one nisu iskorištene.

"Što se tiče prve utakmice, smatram da nismo igrali loše. Stvarali smo šanse, imali smo ih dovoljno, ali je problem bila realizacija. Mislim da će nam se to vratiti u drugoj utakmici, očekujem da će biti teško, ali vjerujem u prolaz dalje. Mislim da ekipa Lovćena mora napasti nas, a to nam je šansa. Bit će nam lakše igrati kad se oni otvore", izjavio je Tomić za portal Klix.ba.

Ukoliko Željezničar prođe u 2. pretkolo Evropske lige, tamo će ga najvjerovatnije čekati Metalurg iz Skoplja. Plavi još uvijek ne razmišljaju o narednom protivniku s obzirom da su fokusirani na revanš s Lovćenom.

Nakon završetka prošle sezone s Grbavice je otišlo nekoliko igrača, a najzvučnija imena su Armin Hodžić, Nermin Zolotić i Vernes Selimović.

"Za sljedeću sezonu imamo ekipu sa dosta mladih i novih igrača, a tu je i novi trener. Ipak, vjerujem da uz dva pojačanja imamo kvalitet da budemo u samom vrhu", završio je Tomić.

Utakmica Lovćen - Željezničar se igra u četvrtak s početkom u 17:30 sati.