Nogomet
13

Tomislav Piplica: Sarajevu će biti teško protiv Borussije, ali može iznenaditi

Piše: D. B.
Tomislav Piplica (Foto: Klix.ba)
Tomislav Piplica (Foto: Klix.ba)
FK Sarajevo će u play offu Evropske lige snage odmjeriti s bundesligašem Borussijom M'gladbach. O šansama bh. predstavnika u ovom dvomeču razgovarali smo sa Tomislavom Piplicom, bivšim reprezentativnim golmanom BiH i aktuelnim trenerom u reprezentaciji BiH, koji je tokom karijere nastupao u Njemačkoj za Energie Cottbus.

Piplica smatra da će Sarajevu biti veoma teško protiv M'gladbacha, ali da bh. predstavnik ima svoje šanse.

"U posljednje dvije godine je Borussia odlična, naročito na svom terenu. Sarajevu će biti veoma teško, posebno u Njemačkoj. Prednost Sarajeva je u tome što nema šta da izgubi, jer, po onome što sam ja primijetio u medijima, Borussia mora proći u grupnu fazu, zbog čega su njeni igrači pod pritiskom. Tu je šansa Sarajeva da ih iznenadi", izjavio je Piplica za portal Klix.ba.

Prema njegovom mišljenju, Borussiji zadnja linija nije jača strana.

"Zadnja linija i golman nisu uigrani. Borussia je izgubila jednog od najboljih golmana u Evropi, Marc-Andrea ter Stegena, koji je otišao u Barcelonu. Doveli su novog golmana, ali je potrebno vremena da se ta odbrana ugira, tako da je možda tu šansa Sarajeva", smatra bivši reprezentativac BiH.

Pozitivnim je ocijenio napredak FK Sarajevo nakon što je malezijski milijarder Vincent Tan postao većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sarajevo.

"Mislim da je to velika stvar, ne samo za Sarajevo, nego i za bh. nogomet. Uz male investicije, jer ova koja je stigla u FK Sarajevo nije velika, moguće je napraviti prave stvari. Nije previše bitno koliko je novca investirano, bitno je da se on investira u prave stvari, što je slučaj sa Sarajevom. Ovaj klub je uz pomoć investitora, koji zna šta hoće, uspio postati stabilan", završio je Piplica.

Sarajevo će u prvoj utakmici play offa Evropske lige 21. augusta ugostiti Borussiju M'gladbach na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a revanš se igra 28. augusta u Njemačkoj.