Uz velika imena
0

Tomislav Piplica oprašta se 21. maja

Totalsport
Penzionisani golman njemačkog drugoligaša Energieja iz Cottbusa, Tomislav Piplica, odigrat će 21. maja oproštajnu utakmicu na kojoj će se okupiti mnoga znana imena iz svijeta nogometa.

Bosansko-hercegovački golman, koji je velik dio karijere proveo u Hrvatskoj, igrajući za Samobor, Zagreb i Segestu, jedanaest je godina čuvao mrežu Energieja, a karijeru je završio prošlo ljeto.

No, tek će 21. mama na Stadionu prijateljstva u Cottbusu odigrati oproštajni dvoboj čiji detalji još uvijek nisu poznati, ali zna se da je Pipličin poziv, između ostalih, prihvatio i najbolji strijelac u historiji hrvatske reprezentacije Davor Šuker.

Uz njega će 41-godišnjem Piplici priznanje odati i nekadašnji bosansko-hercegovački nogometaši Sergej Barbarez i Bruno Akrapović, zatim veliki napadač Ulf Kirsten, kao i nekadašnji nogometaš Osijeka Antun Labak koji je dio karijere također proveo u Cottbusu.

Piplica danas radi u Energieju kao trener mladih golmana, a trebao bi biti i pomoćnik Safeta Sušića, selektora Bosne i Hercegovine.