Nogomet
19

Tomić: Željo je najopasniji kada je ranjen, sve osim poraza za nas je idealno

Piše: D. B.
Tomislav Tomić
Tomislav Tomić
Aktuelni prvak BiH Zrinjski će u 6. kolu Premijer lige BiH biti gost Željezničaru. Cilj Plemića je da nastave dobar niz rezultata, dok su Plavi pod imperativom pobjede nakon dva vezana poraza. Bivši nogometaš tima s Grbavice i sadašnji veznjak Mostaraca Tomislav Tomić oprezan je uoči ove utakmice, iako je protivnik dosad pokazao lošu formu.

"Nikad nije lako protiv Želje na Grbavici, kada je dobra ekipa, a i kada nije. Sada imaju dobar izbor igrača, a da li su se posložili ili ne, ne bih ulazio u to. Tačno je da imaju dva poraza u nizu, ali je Željo najopasniji kada misliš da je najlošiji, odnosno, kad je ranjen. Čeka nas teška utakmica, no, imamo svoje adute i možemo konkurisati", izjavio je Tomić.

Trener Vinko Marinović nema problema s izostancima igrača.

"Svi su zdravi, čak je i Kouadio u konkurenciji. Naravno, izuzetak je Jović, koji je tek počeo", rekao je dvadesetpetogodišnji veznjak.

On tvrdi da je Željezničar najopasniji u prvih 20 minuta utakmice, a saigrače je upozorio na Ivana Lendrića i Miroslava Stevanovića.

"Iz vremena kada sam ja igrao za Želju, na Grbavici je prvih 20 minuta bilo najvažnije. Ekipa krene žestoko, a i navijači je ponesu. Sutra neće biti Blagojevića pa je Lendrić uz Stevanovića najopasniji na terenu", kazao je Tomić.

Plemići bi bili zadovoljni i bodom protiv Željezničara, ali će pokušati pobijediti.

"Zrinjski u ovom trenutku ima bolju ekipu koja je uigranija u odnosu na ekipu Željezničara, no, to nekada nije dovoljno za dobar rezultat. Za nas je na Grbavici sve osim poraza idealno, ali ako se ukaže prilika, pokušat ćemo pobijediti. Međutim, niko ne može doći u goste Željezničaru i reći da će pobijediti. Na Grbavici protiv Želje niko nije favorit", smatra nogometaš Zrinjskog.

On je na Grbavici ostavio dubok trag igrajući za Plave.

"Drago mi je što se vraćam na Grbavicu gdje sam doživio lijepe trenutke. Ipak, nastupam za Zrinjski i želim dobar rezultat. Svakako, Želji želim sreću i da bude uz nas u prvenstvu", jasan je bio Tomić.

Mostarci nakon pet odigranih kola imaju tri pobjede, remi i poraz te se nalaze na prvom mjestu tabele s 10 osvojenih bodova.

"Što se tiče bodovnog salda, prvi smo pa smo zadovoljni. Protiv Sarajeva smo odigrali najlošije i izgubili smo, a protiv Širokog smo remizirali. Kada pogledamo ta dva susreta, da imamo još dva boda bili bismo u potpunosti zadovoljni", riječi su našeg sagovornika.

Zrinjski će ove sezone pokušati odbraniti prošlogodišnju titulu.

"Prije sezone je za cilj postavljena odbrana titule. Prošlo je pet kola, igramo dosta dobro. Nekad možeš biti najbolji, a ne osvojiti titulu. Treba se poklopiti dosta stvari. Ipak, s obzirom na igrački kadar, ne možemo bježati od uloge favorita", završio je Tomić.

Utakmica Željezničar - Zrinjski se igra u subotu na Grbavici od 21:00 sati.