Nogomet
7

Tomić: Zaslužili smo titulu, Slobodu je koštala utrka na dva fronta

Piše: O. T.
Tomislav Tomić (Arhiv/Klix.ba)
Tomislav Tomić (Arhiv/Klix.ba)
Pobjedom nad ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Zrinjski je u pretposljednjem kolu BHT Premijer lige osigurao četvrtu titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Veznjak Plemića Tomislav Tomić u izjavi za Klix.ba kazao je da njegov tim sasvim zasluženo osvojio novi trofej.

Ovo je druga titula prvaka BiH za Tomića koji je prethodno u dresu Željezničara osvojio titulu. Tomić je u redove Zrinjskog stigao u januaru, a prethodno je nastupao za grčku Skodu Xanthi.

"Osjećaj je predivan kada si prvak države. Već jednom sam osvojio sa Željezničarom i drago mi je zbog svoje druge titule. Drago mi je i zbog kluba i zbog navijača. Bilo je teško i neke mečeve smo teško pobjeđivali. Na kraju imamo najviše pobjeda, najmanje poraza i najmanje primljenih golova. I ova utakmica je bila teška iako izgleda da je bila lagana. U zadnje kolo ulazimo mirne glave da proslavimo titulu koju smo zasluženo osvojili", smatra Tomić.

Tomić je biranim riječima govorio o Slobodi koja je bila glavni konkurent za titulu i s kojim će Zrinjski igrati u posljednjem kolu u Mostaru.

"Što se Slobode tiče, ona ima oko 13 izuzetno dobih igrača i meni se kao ekipa sviđa. Igraju jako dobro. Ali, mislim da ju je najviše koštalo to što je igrala i Kup i prvenstvo što je jako teško. Stalno igrate subota-srijeda. Nama je mnogo pomoglo to što imamo širok kadar i svejedno je ko igra. Stalno smo bili u vrhu, a veliki utjecaj na sve ovo igrala je ona pobjeda protiv Širokog Brijega na Pecari (4:3, op.a.)", kazao je veznjak Zrinjskog.