Nogomet
32

Tomić: Olimpic smo morali dobiti, postigli smo čist pogodak

Piše: D. B.
Tomislav Tomić (Foto: Klix.ba)
Tomislav Tomić (Foto: Klix.ba)
Željezničar je u nedjelju ponovo razočarao svoje navijače. Plavi su u veoma važnoj utakmici na Grbavici odigrali neriješeno protiv Olimpica, tako da očekivanog "skoka" na tabeli nije bilo. Ekipa iz Doline ćupova je na sedmom mjestu, a nogometaš Tomislav Tomić smatra da su potrebne hitne promjene i povratak na pobjedničke staze.

Olimpic je odigrao dosta dobru utakmicu protiv Željezničara na Grbavici i stvorio mnoštvo prilika koje nisu iskorištene. Kaznio je to Tomislav Tomić i donio Željezničaru vodstvo u prvoj minuti drugog poluvremena. Međutim, iako ih nije htio gol iz igre, Vukovi su ipak došli do izjednačenja. Sjajan gol iz slobodnog udarca je postigao Veldin Muharemović u 56. minuti. Utakmicu su obilježile i dvije sporne situacije, prvo nije dosuđen penal za Olimpic, ali je i Željezničaru poništen regularan pogodak Urdinova, kojem je asistirao ponajbolji igrač Plavih i strijelac vodećeg gola Tomić. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a Željezničar je upisao treći remi u posljednjih pet kola, pored jedne pobjede i jednog poraza. O rezultatima Plavih je u razgovoru za portal Klix.ba govorio upravo Tomić.

"Znali smo da će utakmica biti veoma teška, ali smo očekivali da ćemo pobijediti. Očigledno nešto nije u redu, jer ne igramo loše, a primamo bukvalno glupe golove. S druge strane, treba nam mnogo šansi da postignemo pogodak. Ovu reprezentativnu pauzu moramo iskoristiti na napravimo analize, skupimo redove i pokušamo otkloniti graške", izjavio je Tomić.

Loši rezultati su posljedica nekoliko faktora.

"Povrede su nas doslovno uništile, jer nismo mogli računati na Kvesića, Zolotića, Brkovića, oba Čolića, a sada smo ostali i bez Škaljića. Otišli su Bogičević, Vasilić, Bekrić....Osim toga, nemamo sreće, a mnogo smo oštećeni i sudijskim greškama", kazao je Tomić.

On smatra da je odlazak Amara Osima uglavnom nije razlog loših rezultata tima.

"Ne vjerujem da je Amarov odlazak doveo do ovoga, jer smo mi imali veoma uspješan start i tri pobjede nakon što je on otišao s klupe. Također, ponekad smo igrali i lošije kada je on bio na klupi, ali smo pobjeđivali. Možda je njegov odlazak utjecao na pojedine igrače, ali to nije razlog za ovakve rezultate", smatra nogometaš Plavih.

Nakon reprezentativne pauze Željezničar gostuje kod Mladosti iz Velike Obarske.

"Tu utakmicu moramo pobijediti po svaku cijenu. Bodovno već poprilično zaostajemo i krajnje je vrijeme da se vratimo na pobjednički put. Mladost nije naivna ekipa. Igraju tvrdo i teško primaju golove. Čeka nas težak zadatak, ali jednostavno moramo osvojiti sva tri boda", jasan je bio Tomić.

Uprkos impresivnim rezultatima Borca, on smatra da Banjalučani neće biti prvaci i da je njihovu prednost moguće dostiči.

"Prvenstvo je dugo i sigurno da možemo nadoknaditi zaostatak. Borac će pasti i ne vjerujem da će biti prvak", završio je Tomić.