Prenos utakmice
86

UŽIVO / Tok utakmice Alžir - BiH: Pobjeda Zmajeva

Klix.ba
Naša reprezentacija slavila je u prijateljskoj utakmici protiv Alžira rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Muamer Svraka u sudijskoj nadoknadi. Portal Klix.ba donio vam je tekstualni prenos utakmice.

96. minuta: Sudija je svirao kraj. Još jedna pobjeda Zmajeva!

94. minuta: Zmajevi su poveli golom Svrake. Zukanović je odlično uposlio Stevanovića koji prolazi i sjajno asistira Svraki, koji rutinski pogađa za vodstvo BiH.

92. minuta: Nekoliko opasnih situacija pred golom Begovića, ali naši igrači otklanjaju opasnost.

88. minuta: Sjajan šut Stevanovića, ali nova odbrana golmana Alžira. Medunjanin je loše centrirao iz kornera.

84. minuta: Loša utakmica na stadionu "5. juli. 1962.". Kao da svi jedva čekaju kraj utakmice.

78. minuta: Begović iz drugog pokušaja hvatala loptu nakon dalekometnog šuta iz slobodnog udarca.

73. minuta: U igru su ušli Ivan Sesar, Muhamed Bešić i Muamer Svraka umjesto Pjanića, Vranješa i Salihovića.

68. minuta: Pjanić je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali golman Alžira brani. Podsjećamo da je Pjanić protiv Lazija postigao fantastičan udarac s više od 40 metara.

63. minuta: U igru ulaze Vršajević, Medunjanin i Ibričić, umjesto Misimovića, Ibiševića i Džeke.

62. minuta: Dobra šansa za Khadira. Šutirao je pored gola Begovića.

58. minuta: Alžirci šutirali pored gola Begovića. Naša igra u drugom poluvremenu je nešto lošija.

50. minuta: Alžir je nakon slobodnog udarca sa strane, lopta je prošla našu odbranu i stala ispred gola Begovića, koji je u posljednjem trenutku izbija u korner.

49. minuta: Bez prilika na obje strane. Teren je sve lošiji i regularnost susreta je dovedena u pitanje.

46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme prijateljske utakmice Alžir - BiH.

45. minuta: Sudija svirao kraj prvog poluvremena. U svlačionicu se odlazi s rezultatom 0:0. Naša selekcija je bila konkretnija i s mnogo više dobrih šansi. Šteta je što je teren u katastrofalnom stanju pa ljubitelji fudbala ne mogu uživati u najboljim izdanjima obje reprezentacije.

45. minuta: Igrač Rome Miralem Pjanić je bio u odličnoj poziciji, dobro je šutirao, ali je domaći igrač blokirao šut i poslao loptu u korner.

42. minuta: Alžirci šutirali iz slobodnog udarca sa 24 metra, lopta pogađa živi zid.

40. minuta: Dvije sjajne šanse za Misimovića i Ibiševića. Prvo je Misimović dobro šutirao sa 20-ak metara, ali lopta ide pored gola. Potom je Ibišević šutirao iskosa, ali je lopta stala u lokvi ispred gola.

38. minuta: Loš teren spriječio je i domaće igrače u napadu. Utakmica se igra u gotovo neregularnim uslovima.

33. minuta: Nekoliko vezanih napada naše selekcije, ali bez pravog rezultata.

30. minuta: Težak teren i voda su spasili Alžir. Džeko je dobro prošao pored nekoliko igrača, ali je pogriješio i šutirao po zemlji, što se nije ispostavilo kao dobar potez. Voda je zaustavila loptu na putu prema golu.

25. minuta: Gol Alžira je poništen nakon što je pomoćni sudija podigao zastavicu.

22. minuta: Džeko je propustio još jednu šansu nakon što se odlično oslobodio svog čuvara. Šutirao je pored gola sa samo nekoliko metara. Prethodno je Stevanović dobro prošao po desnoj strani odakle je centrirao u 16-erac.

17. minuta: Ibišević je dobro povukao loptu i uposlio Džeku koji je bio sam ispred golmana Alžira. Napadač Manchester Cityja odlučio je odmah šutirati sa 20-ak metara i lopta odlazi pored gola.

15. minuta: Džeko je bio u prodoru u 16-ercu Alžira, ali nije uspio iskontrolisati loptu. Teren je u užasnom stanju pa se nadamo da se niko od fudbalera neće povrijediti.

10. minuta: Alžirci šutirali prema golu Asmira Begovića, koji sigurno hvata loptu.

9. minuta: Alžirci pokušali stvoriti šansu, ali bez uspjeha.

6. minuta: Odličan šut Misimovića iz slobodnjaka, ali domaći golman brani. Spahić nakon kornera loše zahvatio loptu glavom. Naši reprezentativci su prvi zaprijetili.

1. minuta: Selektor BiH Safet Sušić na teren je izveo: Begović, Zukanović, Vranješ, Spahić, Stevanović, Lulić, Pjanić, Misimović, Salihović, Džeko i Ibišević.

1. minuta:Počela je utakmica između naše reprezentacije i Alžira.

0 minuta: Stadion koji prima 80.000 navijača nije ispunjen do posljednjeg mjesta, jer je u prodaju pušteno 40.000 ulaznica.

0 minuta: /b> Odsvirane su nacionalne himne BiH i Alžira. Naša himna je na početku popraćena zvižducima, koji su se kasnije smirili.

0 minuta: Utakmica će biti odigrana po izuzetno teškom terenu. U Alžiru pada jaka kiša.