Ćiro o propuštenim prilikama
0

"To je nesreća kakvu nisam vidio!"

Totalsport
U Zenici će u srijedu uzvratni susret dokvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo odigrati reprezentacije BiH i Portugala. Gosti će u taj sraz ući s prednošću 1-0 ostvarenom na stadionu Luz u subotu.
  • U nogometu je teško išta prognozirati, ali uspjet ćemo u Zenici. Morali smo proći bolje, ali opet imamo razloga za zadovoljstvo, jer ovaj rezultat nije nedostižan. Ako ćemo igrati kao u prvome poluvremenu nećemo proći, ali očekujem naše drugačije izdanje u uzvratu. Upotrijebit ćemo strategiju kojom ćemo iznenaditi Portugalce - prenosi riječi BiH selektora Miroslava Blaževića Reuters pozivajući se na tamošnje medije.

  • Više smo zavrijedili iz ove utakmice, ali nikada nisam vidio da sreća nekom tako okrene leđa kao što je to s nama bio slučaj - dodao je Blažević čija je momčad u tri navrata pogodila okvir suparničkog gola.

Pogodak prednosti Portugalcima donio je Bruno Alves zgoditkom iz 31. minute, a osim što će morati nadoknaditi taj rezultatski manjak, Blažević će prolaz dalje morati tražiti bez Emira Spahića, Elvira Rahimića i Samira Muratovića koji neće imati pravo nastupa na uzvratnoj utakmici.

  • Bez njih trojice će biti teško, ali nadam se da ćemo imati više sreće nego u prvoj utakmici - dodao je Edin Džeko, čiju je loptu upućenu glavom u 89. minuti zaustavila greda.

Bh novinari i navijači naše nogometne reprezentacije zamjerili su Blaževiću što je previše čekao sa izmjenama. No, popularni Ćiro je na press konferenciji poslije utakmice kazao da je rezultat više nego zadovoljavajući, 'iako smo mogli i morali proći bolje'.

"U Zenici i Bilinom Polju koje će gorjeti, na bespoštednoj odlučujućoj borbi koju moramo dobiti s dva pogotka razlike", kazao je trener svih trenera.

Da li bi rasplet na Luzu bio i povoljniji da je Pjanić igrao od 1. minute, pitali su novinari na šta je Ćiro rekao da 'nema odgovor'.

Na pitanje zašto je Muslimović ušao tako kasno, Blažević je odgovorio da je možda pogrešio što je ga nije ranije stavio, jer je 'unio život u napad'.

Osjećajući da je previše primjedbi na neenergičnost s klupe selektor je pojasnio:

  • Računao sam da je dobro i 0-1, pribojavao se bi li se novi ljudi brzo adaptirali koncepciji i situaciji. A ako za ovu našu večer imate samo kritike, u redu, ali barem nemojte zajebavati!

Blažević u nastavku govori:

  • Ma, ide lopta u vrata, ali pogodi Ibiševića. Strašno... Što smo Bogu skrivili, to je nesreće kakvu nisam vidio, prenosi Jutarnji list.