Nogomet
21

Tino Sven Sušić: Želim u Inter, o drugim ponudama ne razmišljam

Piše: A. D.
Tino Sven Sušić
Tino Sven Sušić
Tino Sven Sušić uskoro bi trebao postati novi fudbaler Intera. Reprezentativac BiH s nestrpljenjem isčekuje dan kada će parafirati ugovor sa klubom za koji je kao dječak navijao.

"Želim se pridružiti Interu i trenutno ne razmišljam o nekom drugom klubu. Još od momenta kada su kupili Ronalda, ja sam veliki navijač Intera. Klub sa takvom historijom je san svakog igrača, a za mene bi to bio veći korak nego potpis za PSG u kojemu je dubok trag ostavio moj stric Safet", izjavio je za italijansku Gazzetu, reprezentativac BiH.

Tino se u djetinjstvu divio Ronaldu, a njegov prvi fudbalski uzor ipak nikada nije nosio dres Intera.

"Kao dječak sam maštao da zaigram u Seriji A. Moj fudbalski uzor je Zinedine Zidane, ali se ne usuđujem porediti sa njim", dodao je Sušić.

Inter ove sezone ne igra po volji svojih mnogobrojnih navijača.

"Svaki klub se ponekad suočava sa rezultatskom krizom. Za Inter sam siguran da će se uskoro vratiti u vrh evropskog i svjetskog fudbala. Istina je da Serija A nije kvalitetna kao nekad, ali je i danas jedna od najboljih liga na svijetu", smatra Sušić.

Tino će se vjerovatno Interu pridružiti tek na ljeto, a do tad će kao posuđen igrač nastupati za Hajduk.

„Važno je da se što prije pridružim Interu, ali to ne zavisi od mene već i od mojih agenata“, kazao je na kraju reprezentativac BiH.