Nogomet
0

Thuram slijedi Beckhama u LA Galaxy?

FENA
Američki nogometni klub LA Galaxy za koji je nedavno potpisao David Beckham, zainteresiran je i za braniča Barcelone Liliana Thurama.

35-godišnji Thuram se navodno, nakon samo jedne sezone u Španiji sprema napustiti Nou Camp, jer nije pronašao stalno mjesto u početnoj postavi katalonskog kluba. La Galaxy je prema pisanjima medija, već ostvario kontakt s Barcelonom, a za Francuza su zainteresirani i francuski klubovi Olympique iz Marseilla i Monaco za koji je Thuram igrao prije 11 godina.

Svjetskom prvaku iz 1998. se, čini se, najviše sviđa ideja o "preseljenju" u Englesku, tačnije u Fulham koji je već želio Francuza u svojim rodovima nakon njegova odlaska iz Juventusa prošle godine.

Čelnik Fulhama Chris Coleman, gotovo je sve već dogovorio s Thuramom kada se upetljala Barcelona i Thuram je završio u Španiji. Sada je Francuz ponovno na raspolaganju, ali pitanje je može li mu Fulham platiti 45.000 funti sedmično, što je iznos koji bi ga stavio na mjesto najplaćenijeg igrača tog engleskog prvoligaša.