Kraj karijere?
0

Thuram ima problema sa srcem

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Prelazak fudbalera Liliana Thurama u PSG zaustavljen je u zadnjem momentu nakon što je pariški klub otkrio da ovaj branič-veteran ima problema sa srcem.

36-ogodišnji Thuram se nadao da će ubrzo potpisati za novi klub, ali je francuski fudbal veoma uzdrman vijestima o zdravstvenim problemima igrača Barcelone.

Na press konferenciji fudbaler je izjavio: "Održao sam ovu konferenciju za novinare nažalost ne da vam objavim svoj prelazak u PSG već da vas obavijestim da su mi doktori otkrili komplikacije u radu srca."

"Izgleda da je u pitanju ista bolest koja se pojavila kod mog brata prije par godina i koja ga je koštala života na košarkaškom terenu," pričao je Thuram, a prenosi Goal.com.

Detaljna testiranja bit će izvršena što prije i rezultati će pokazati hoće li ovaj fudbaler uopšte moći nastaviti svoju karijeru. Svi dosadašnji indikatori upućuju na još jedan tužan kraj karijere jednog od najboljih i najuspješnijih braniča svoje generacije koji je napravio veliki uspjeh igrajući za Parmu i Juventus, kao i osvajajući Svjetski kup i Evropsko prvenstvo sa Francuskom 1998. i 2000. godine.