Sada je i službeno
0

Thomas Kraft potpisao za Herthu

Totalsport
Thomas Kraft
Thomas Kraft
Dojučerašnji golman minhenskog Bayerna Thomas Kraft (23) novi je čuvar mreže berlinske Herthe. U redove povratnika u elitni razred njemačkog nogometa dolazi bez odštete, a potpisao je četverogodišnju saradnju.

"Vrlo smo sretni što smo uspjeli dovesti Thomasa. Kada imate priliku dovesti igrača njegovog kalibra bez odštete bilo bi neinteligentno to iskoristiti. On je golman velikog potencijala i sposobnosti. Zato smo posebno zadovoljni što će karijeru nastaviti u Herthi", rekao je sportski direktor Herthe Michael Preetz.

Hertha je za mene veliki izazov. Sportski direktor Preetz i trener Markus Babbel uvjerili su me u svoju viziju i sretan sam što sam potpisao. Entuzijazam koji vlada u klubu jedan je od razloga što sam potpisao na četiri godine, izjavio je Kraft, kojeg je bivši trener Bayerna Louis van Gaal ove sezone nakratko, nakon zimske stanke, promovisao u prvu golmansku opciju bavarskog kluba. No, kasnije je broj ponovo preuzeo Jörg Butt, pa je Kraft odlučio raskinuti ugovor i priliku potražiti u drugom klubu.