Nogomet
21

Thomas Doll: Cilj je da pobijedimo Željezničar i plasiramo se u 3. pretkolo

Piše: D. B.
U prostorijama stadiona "Asim Ferhatović Hase" danas je održana konferencija za medije mađarske ekipe Ferencvaroš uoči druge utakmice 2. pretkola Evropske lige protiv Željezničara, a novinarima su se obratili trener Thomas Doll i kapiten Gabor Gyomber.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Ferencvaroš je u Sarajevo došao po pobjedu.

"Naš cilj je da postignemo dva gola, pobijedimo i plasiramo se u 3. pretkolo Evropske lige. U prvoj utakmici smo imali mnogo prilika da postignemo nekoliko golova, ali ih nismo iskoristili. Želimo popraviti realizaciju u sutrašnjoj utakmici", izjavio je Doll.

Thomas Doll (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Thomas Doll (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

U gostujućoj ekipi zbog povrede neće biti lijevog beka Ramireza.

"Ramirez se mora oporavljati dvije ili tri utakmice jer je zadobio težu povredu u prvoj utakmici. Pretrpio je oštar start i sigurno neće biti u sastavu", rekao je trener Ferencvaroša.

Gabor Gyomber (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Gabor Gyomber (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nakon Dolla se novinarima obratio i kapiten Gyomber..

"Propustili smo mnogo prilika na domaćem terenu, moramo pronaći rješenje. Čeka naš teška, zahtjevna utakmica, ali želimo ostvariti plasman u 3. pretkolo", kazao je kapiten Gyomber.

Mađari u prvoj utakmici nisu potcijenili Željezničar.

"Odnosili smo se Željezničaru kao prema protivniku jednakom nama, nismo ih potcijenili, jer smo znali da nas čeka teška utakmica. Imali smo prilike koje smo propustili, ali ćemo sutra dati sve od sebe da to ispravimo", dodao je kapiten Ferencvaroša.

Koliko su ekipi nedostajali vatreni navijači koji bojkotuju utakmice, Gera i Doll nisu željeli komentarisati. Istakli su samo da su potpunosti fokusirani na sutrašnju utakmicu.

Utakmica Ferencvaroš - Željezničar se igra u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 18:00 sati.