Nije mogao sakriti suze radosnice
0

Thiery Henry zaplakao pri otkrivanju vlastite statue

Totalsport
Foto: Arsenal.com
Foto: Arsenal.com
Najbolji strijelac u historiji engleskog nogometnog velikana Arsenala, Thierry Henry, nije mogao sakriti suze radosnice prilikom otkrivanja vlastite statue ispred stadiona Emirates.

U Arsenalu su povodom obilježavanja 125. godišnjice kluba ispred stadiona otkrili statue tri klupske legende. Pored Henryja čast je ukazana dugogodišnjem kapitenu "topnika" Tonyju Adamsu i posthumno bivšem menadžeru kluba Herbertu Chapmanu.

"Ne pokazujem emocije često, a neki su me novinari "ubijali" zbog toga što ne pokazujem emocije, ali eto, sada pokazujem emocije. Želim zahvaliti svojoj porodici, najboljim prijateljima, kćeri i mami", rekao je danas 34-godišnji napadač New York Red Bullsa.

"Veliko hvala Arsenalu što mi je dao priliku da danas budem ovdje, ispred kluba kojeg volim. Jednom "topnik", uvijek "topnik". Igrao sam ovdje s nekim sjajnim igračima i moji uspjesi ne bi bili mogući bez njih", dodao je najbolji je strijelac Arsenala s 226 postignutih golova u 370 utakmica odigranih između 1999. i 2007. godine.

Adams (45) je cijelu igračku karijeru (1983.-2002.) proveo u redovima Arsenala, a kapitensku traku nosio je 14 godina. Ukupno je skupio 669 nastupa u klupskom dresu osvojivši deset velikih naslova. Osvojio je četiri premierligaška naslova, od čega tri u trima različitim desetljećima.

Chapman je bio menadžer Arsenala totkom dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća, a vodio je klub do dva naslova engleskog prvaka i jednog FA Cupa prije nego li je 1934. umro od posljedica upale pluća u 56. godini života.