David Beckham
0

"Thiery Henry nije varalica"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Veznjak Los Angeles Galaxyja i engleske nogometne reprezentacije, David Beckham, jedan je od rijetkih koji je javno podržao Thierryja Henryja nakon njegovog kontroverznog igranja rukom koje je “tricolorima” donijelo plasman na SP 2010.

Stoper Arsenala William Gallas zabio je odlučujući gol protiv Irske (za ukupnih 2-1) u 13. minuti produžetka uzvratne utakmice na Stade de Franceu na asistenciju Thierryja Henryja, koji je prije toga loptu čak dvostrukom reakcijom šake primirio da mu ne pobjegne u gol-aut.

Henryjevo igranje rukom ostalo je nezamijećeno od strane švedskih arbitara, a izazvalo je osude širom svijeta, a najviše, kako je i očekivano u Irskoj.

"Iskreno mislim da Thierry nije to htio. Znam ga kao igrača i kao osobu. On je sjajna osoba i sjajan je igrač. Šteta je što je Irska ispala jer imaju tako sjajne navijače, ali takve se stvari događaju u nogometu. Zaista mislim da to Henry nije namjerno učinio", rekao je Beckham za Sky Sports.

Upitan bi li i on učinio jednako da se našao u sličnoj situaciji, slavni engleski veznjak je rekao:

"Ko zna što bih napravio u takvoj situaciji? Riječ je o kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, ne možete znati što bi učinili. Odigrao sam puno velikih utakmica u karijeri i sada kada pogledam unazad na neke stvari i kako sam odreagirao, shvatim da sam pogriješio."