New York
0

Thierry i Andrea uživaju u anonimnosti

Totalsport
Slavni francuski nogometaš Thierry Henry (33), odnedavno novi igrač New York Red Bulla, po transferu u MLS ligu uspio se djelimično otrgnuti od evropske svakodnevice.

Bivši igrač Monaca, Juventusa, Arsenala i Barcelone na starom je kontinentu plijenio pažnju kad god bi izašao u javnost, dok u "velikoj jabuci" to nije slučaj. Tamo uživa u anonimnosti sa djevojkom Sarajkom Andreom Rajačić.

Iako nogometu iz godine u godinu u Sjedinjenim Američkim Državama raste popularnost, ona još nije ni približno u rangu bejzbola, američkog nogometa, hokeja ili košarke, te igrači mogu bez navijačke opsade uživati u svakodnevnim radostima i blagodatima koje grad pruža.

Jedna od njih je i vožnja podzemnom željeznicom, koju Henry praktikuje s Rafom Marquezom, bivšim saigračem iz Barcelone, a sadašnjim iz New York Red Bulla.

U korištenju javnog prevoza Henryja i Marqueza je ovjekovječila fotografija jednog od navijača koji ih je ipak uspio prepoznati krajem prošlog mjeseca nakon domaće pobjede nad San Joseom (2-0).