Siniša Ubiparipović
0

"Thierry Henry je pravi lider"

Sarajevo-x.com
Siniša Ubiparipović, bh. igrač koji je protekle četiri godine nosio dres New York Red Bulla, naredne sezone promijenit će sredinu nakon dolasa Rafaela Marqueza i Thierryja Henryja.

Za Redbull.ba je rekao da je za njegove usluge zainteresovano nekoliko klubova, među kojima je i Los Angeles Galaxy, tim koji vodi Bruce Arena, Sinišin prvi tim iz New York Red Bulla.

"Dolaskom Márqueza i Henryja znao sam da ću teško izboriti mjesto u udarnoj postavi. Osim toga, tu postoji jedan određeni pritisak da oni, jednostavno, moraju igrati. Na korektan način smo se dogovorili da ja promijenim sredinu", rekao je Ubiparipović.

Iako će morati promijeniti sredinu, ovaj veznjak je rekao da je Henryjev dolazak pozitivno utjecao na američku fudbalsku ligu, jer je Francuz donio pobjednički mentalitet i način kako se treba postupati kao profesionalni igrač.

"Njegovim dolaskom klub je napravio dobar potez, a i liga je mnogo profitirala. Naime, to je putokaz drugima da mogu angažovati ponajbolje igrače iz Evrope. Mislim da će u narednom periodu biti dolazak još nekih zvijezda sa Starog kontinenta. Već se spominju Klose, Ze Roberto, Seedorf", rekao je Ubiparipović, a šta misli o navijačima u SAD-u te reprezentaciji Bosne i Hercegovine pročitajte ovdje.